maanantai 12. joulukuuta 2011

12.12.2011 (tärkeä jos sinulla on blogspotin blogi !)


Osalla bloggerin käyttäjistä on jo kuukausia ollut ongelmia, jotka liittyvät erityisesti blogien kommentointiin. Minä ja minun käyttäjätunnukseni olemme yksi heistä.

Minä mielelläni jätän kommenttia lukemieni blogien kommenttilaatikoihin, etenkin mieluisten tekstien alle. Ikävä kyllä kommentointi ei ole mahdollista mikäli blogissasi on käytössä niin sanottu tekstin alle upotettu-kommentointi. Tätä mallia käyttäviin blogeihin en pysty jättämään kommenttia, koska blogisi ei hyväksy käyttäjätunnustani. Tämä samaa ongelmaa on myös muilla bloggerin käyttäjillä.

Mikäli haluat, että lukijat voivat jättää ongelmitta kommentteja ja viestejä blogisi teksteihin, muuta kommentointimalli! 

Löydät sen näin:
Hallintapaneeli - Asetukset - Kommentit
Kommentointilomakkeen asettaminen - valitse joko ponnahdusikkuina tai koko sivu.
Tallenna asetukset.
Valmista!

HUOM: Ainoa mahdollisuus, että ongelmallisen käyttäjätunnuksen kanssa pystyy jättämään kommenttia myös tekstin alle upotettuun kommentointilaatikkoon on se, että blogiin pystyy jättämään kommenttia kuka tahansa. Tällöin voin jättää kommentin pelkällä nimimerkillä, koska kirjautuneena se ei onnistu. 

Yleensä blogeissa ei kuitenkaan ole käytössä asetus, jolla myös nimimerkillä voi jättää kommenttia, vaan vaatii jättämään kommenttia käyttäjätunnuksella, joka ei siis muun muassa minulla toimi mikäli blogissasi on tekstin alle upotettu kommentointimalli.

Mikäli haluat, että blogiisi pystyy ongelmitta jättämään kommenttia pelkällä nimimerkillä, esimerkiksi myös ystävät joilla ei ole tunnuksia, toimi näin:

Hallintapaneeli - Asetukset - Kommentit
Ketkä voivat kommentoida - Valitse "Kuka tahansa"
Tallenna asetukset
Valmista!

Toinen ongelma on lukijaksi ilmoittautuminen. Omatessaan toimimattoman käyttäjätunnuksen, pystyy lukijaksi ilmoittautumaan vain ja ainoastaan, mikäli blogspotin blogissa on lisättynä lukijat-palkki. Yläreunan kautta se ei enää onnistu, koska bloggeritunnus ei toimi kuten pitäisi.

Näitä tietoja kannattaa myös jakaa eteenpäin.

Ei kommentteja: