keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kurakelejä, ihotulehduksia ja rikkinäisiä lenkkareita

Viimekirjoituksesta onkin jo aikaa, mutta nyt lupasin itselleni että ryhdistäydyn tämän blogin kanssa ja päivitän useammin. Poistin muutaman blogitekstin, ja tästä lähtien en laita enää tekstin otsikoksi päivämäärää, vaan kirjoitusta kuvaavan tekstin. Mielipiteitä voitte kertoa uudistuksesta, että kumpi on parempi :)


Mutta nyt siis asiaan. Ihanaa kun kevät on tulossa; lumet sulavat, linnut laulavat ja päivät pitenevät. Mutta inhottavaa keväässä on kamalat kura ja loskakelit, kun jokapaikassa on märkää. Lenkkeily on todellakin hankalaa täällä maalla, kun teitä ei aurata useasti, ja ne ovat muutenkin yleensä hirveässä kunnossa. Joka lenkin jälkeen pitää viedä suoraan koirat kylpyhuoneeseen pesulle että kurat lähtevät turkista pois. Lyytille pesut ovat erityisesti tärkeitä, kun koira ei yllä itse pesemään. Kevät on tuonut mukanaan myös juoksujen pelon. Olen huomannut että Lyyti on ollut entistä kiinnostuneempi muista uroksista ja ollut tyrkyllä. Taitaa vauvalle olla tulossa juoksut, mutta ollaanhan niitä jo tässä odoteltukin. Lyytillä on ikää kuitenkin jo pian 9kk!


Ikäviä uutisiakin minulla on. Eilen kun puhdistin Lyytin silmän alla olevia 'uria', huomasin että iho on ihan tulehduksella.. Ei se kauan ole voinut olla, sillä puhdistan silmiä jokatoinen päivä. Mutta todella pahan näköinen tulehdus oli molemmilla puolilla. Laitoin ensihädäksi 'uriin' Betadinea, katsotaan nyt muutama päivä alkaako auttamaan, jos ei niin sitten olisi taas käytävä eläinlääkärillä. Mutta toivotaan parasta että Betadine tehoaa, vaikka se värjääkin ikävästi karvaa :(


Myös toiset ikävät uutiset minulla on kerrottavana, nimittäin Lyyti on alkanut tuhoamaan kenkiä. Ainakin 5 kenkäparit ovat käyttökelvottomassa kunnossa, ja ainakin 7 kenkäparit ovat järsitty hirveän näköisiksi ettei niitä kehtaa enää yleisillä paikoilla pitää, mutta kotikenkinä menee vielä. Tänään Lyyti tuhosi sitten minun kalliit uudet kaksi kertaa käytetyt uudet Adidaksen lenkkikengät. Kengät olivat tosi hyvät jalassa, ja harmittaa ihan hirveästi, kun Lyyti juuri nuo päätti tuhota...



2 kommenttia:

pippariina kirjoitti...

Onko rypyt rauhoittunu? Jos ne haiskahtavat "kiljulta" niin kyseessä voi olla hiiva, ja se onkin vähän kinkkisempi juttu. Mutta kokeilkaapa apteekista saatavaa Bacibact-pulveria. Eli normaalisti pyyhit rypyt ja sitten ripottelet pulveria ryppyihin sekä hierot hieman. Pulveri "imee" kosteuden ja samalla auttaa sienien ja bakteerien leviämisen estämisessä. Tätä siis kuuriluontoisesti.

(toivottavasti et loukkaannu näistä miun neuvoista. Meitä ei kukaan neuvonnut ja sen tähden ollaan jouduttu syöttämään pojalle aivan liikaa antibiootteja jne. Kun tilanteet olisi voinut hoitaa ajoissa ja paljon vähemmällä vaivalla)

Sonja kirjoitti...

Rypyt ovat rauhoittuneet :) Laitoin ryppyihin Betadinen lisäksi myös Bacibactia, mutta ei tuntunut auttavan :/
En missään nimessä loukkaannu neuvoistasi, minusta on todella mukavaa kun joku auttaa :) Niin kuin sanoitkin, pääsee paljon vähemmällä vaivalla, ja eikä joudu syöttämään koiralle hirveästi kaikkia erilaisia lääkkeitä :)